Постинг
06.01.2020 06:37 -
Пиле Жулиен
Автор: teodoradimova
Категория: Рецепти
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 08.01.2020 11:02
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 08.01.2020 11:02
Продукти:
800 - 1кг пилешко филе
500 - 1000 мл течна готварска сметана
топено сирене
300 - 400гр гъби (сурови или от буркан)
300 - 400гр кисели краставички
100 мл бяло вино
сол
черен пипер
Приготвяне:
Пилешкото се нарязва на жилиени, запържва се за кратко и се овкусява със сол и черен пипер. Ако гъбите са пресни се нарязват на филийки и се запържват в отделен тиган, след което се прибавят към месото, слагат се киселите краставички, нарязани на ивички и се запържват за още около 2-3 мин. Готовите продукти се поставят в йенски съд, прибавят се топеното сирене, сметаната и бялото вино (може и малко водичка, защото доста се сгъстява сметаната, когато се опече), объркват се, слага се капак и се пече на 200-220 градуса за около 30-40 мин.
Забележка: Количеството на продуктите разбира се е по ваша преценка.
800 - 1кг пилешко филе
500 - 1000 мл течна готварска сметана
топено сирене
300 - 400гр гъби (сурови или от буркан)
300 - 400гр кисели краставички
100 мл бяло вино
сол
черен пипер
Приготвяне:
Пилешкото се нарязва на жилиени, запържва се за кратко и се овкусява със сол и черен пипер. Ако гъбите са пресни се нарязват на филийки и се запържват в отделен тиган, след което се прибавят към месото, слагат се киселите краставички, нарязани на ивички и се запържват за още около 2-3 мин. Готовите продукти се поставят в йенски съд, прибавят се топеното сирене, сметаната и бялото вино (може и малко водичка, защото доста се сгъстява сметаната, когато се опече), объркват се, слага се капак и се пече на 200-220 градуса за около 30-40 мин.
Забележка: Количеството на продуктите разбира се е по ваша преценка.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 3