Постинг
08.01.2020 11:01 -
Свински пържоли със сметана и гъби в гювеч
Продукти:
10-12 бр свиснки пържоли
700гр пресни гъби
500 мл течна готварска сметана
топено сирене
1-2 скилитки чесън
2-3 с.л. брашно
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват. Когато са готови се слага счукан чесън, 2-3с.л брашно, вода или бульон (при непрекъснато разбъркване) и сметаната, за да стане като сос. Пържолите се овкусяват и се слагат в гювеч - ред пържоли, топено сирене, гъбите със соса, после отново пържоли, топено сирене, гъби със сос ... Захлупват се с капак и се пече на 200 градуса за около 2 часа.
Забележка: Соса към гъбите се сгъстява доста бързо, затова съотношенето на съставките е по ваша преценка.
10-12 бр свиснки пържоли
700гр пресни гъби
500 мл течна готварска сметана
топено сирене
1-2 скилитки чесън
2-3 с.л. брашно
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват. Когато са готови се слага счукан чесън, 2-3с.л брашно, вода или бульон (при непрекъснато разбъркване) и сметаната, за да стане като сос. Пържолите се овкусяват и се слагат в гювеч - ред пържоли, топено сирене, гъбите със соса, после отново пържоли, топено сирене, гъби със сос ... Захлупват се с капак и се пече на 200 градуса за около 2 часа.
Забележка: Соса към гъбите се сгъстява доста бързо, затова съотношенето на съставките е по ваша преценка.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 3